Uhapšene dve osobe zbog vređanja odbornika na Cetinju

Službenici Uprave policije Crne Gore uhapsili su na Cetinju dve osobe koje su vređale i pretile odborniku Građanskog pokreta URA dok se za jednom osobom traga.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.09.2021.

23:55

Uhapšene dve osobe zbog vređanja odbornika na Cetinju
Foto: Profimedia

Takođe, policija je identifikovala i osobu koja je vređala i pretila potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću.

Kako se navodi u saopštenju policije, danas oko 10.00 časova ispred opštinske zgrade gde se održavala sednica Skupštine Cetinje okupila se grupa od oko 30 građana, koji su negodovali protiv odbornika GP URA Slavka Jankovića dok je dolazio na sednicu. Tom prilikom iz grupe građana su se izdvojili F.P. (35) i V.J. (49) oba iz Cetinja koji su Jankoviću uputili niz uvreda i psovki, a nakon toga je prišao M.Č. (54) iz Cetinja i zapretio Jankoviću.

F.P. i M.Č. su nedugo nakon događaja locirani i privedni u službene prostorije policije dok se za licem V.J. traga.

Ispred zgrade Opštine, a tokom trajanja sednice M.V. (41) iz Cetinja je upućivao je pretnje, uvrede i psovke na račun Abazovića. Za njim se traga, a o događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se predmet dostavi u rad Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju.

Skupština Cetinja završila je danas raspravu o građanskoj inicijativi da se prava svojine Cetinjskog manastira prenesu sa lokalne samouprave na nekanonsku Crnogorsku pravoslavnu crkvu (CPC).

Odbornici SDP i SD i GP URA najavili su da će podržati ovu inicijativu, a o usaglašenim zaključcima Skupština Cetinja glasaće u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: