"Komšić i Džaferović nisu BiH"

Banjaluka -- Milorad Dodik izjavio je da sve osumnjičene za ratne zločine treba uhapsiti i poručio da članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović nisu BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR
Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Pročitajte i:

Dodik o Šmitu: "On je lažni visoki predstavnik" VIDEO

"Ne biraju sredstva da zaštite zločin nad Srbima"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik takođe je poručio da je u ovoj državi na delu "skrnavljenje i zloupotreba institucija, te suprotstavljanje pravnoj državi".

"Predsedništvo BiH može donositi odluke ako sva tri člana odlučuju. Ono što su oni juče uradili je karikatura koja ne doprinosi ničemu. Treba dozvoliti da pravosuđa zemalja u regionu rešavaju slučajeve ratnih zločina", rekao je Dodik novinarima komentarišući hapšenje bivšeg funkcionera federalnog MUP-a Edina Vranja koji se sumnjiči za ratne zločne u Goraždu.

On je istakao da je Srbija demokratski organizovana zemlja i pravna država.

"Svako ko se sumnjiči za ratni zločin treba da bude priveden i ovde u BiH. Zašto se sada diže galama o poslednjem slučaju, pa koliko su oni Srba uhapsili? Sud treba da odluči da li je neko kriv ili nije, a ne Komšić i Džaferović. Njih dvojica čine sve kako bi se ovde sve raspalo", rekao je Dodik i podsetio da su Sud i Tužilaštvo BiH selektivni, jer su uglavnom procesuirali Srbe.

Istakao je da Komšić i Džaferović ne mogu ambasadora Srbije Aleksandra Đorđevića zvati na kafu, a nakon toga sve predstaviti kao pozivanje na konsultacije u veoma zvaničnoj diplomatskoj formi.

"Čestitam ambasadoru Srbije na dostojanstvenom ponašanju. Ne može se Srbija svesti na minimalnu meru i pozivati nekoga na kafu. Priča u Sarajevu da su oni žrtve, govori da žele da zaštite zločince koji su počinili zločine nad Srbima i to im je osnovna politika. Jasno je kuda sve ide u BiH, a to je skrnavljenje i zloupotreba institucija, te suprotstavljanje pravnoj državi", zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 173 idi na stranu