Promocija najmlađih oficira vojske Srbije; Vučić: "Pred nama je mnogo izazova" VIDEO

Beograd -- Najmlađi oficiri Vojske Srbije promovišu se u svoje prve činove, na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine.

Izvor: B92
Podeli
TANJUG/RADE PRELIC/bs
TANJUG/RADE PRELIC/bs

Svečanosti prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U prve oficirske činove promovisano je ukupno 139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Vučić se obratio: "Pred nama je mnogo izazova"

"Naša vojska je danas mnogo snažnija nego što je bila pre nekoliko godina, imamo neuporedivo modernije oružje i oruđe. Kupujemo ga više nego ikada, jer ne želimo da se sukobi i ratovi nikada ne dogode. Mi sada želimo da odvratimo svakoga ko misli da može da uradi agresiju na našu zemlju", rekao je Vučić.

"Mnogo problema imali smo sa regrutovanjem vojnika, sa privlačenjem ljudi poput vas, zbog niskih primanja", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je tokom obraćanja najavio i povećanje plata za pripadnike vojske.

"Vojska Srbije je danas ubedljivo najpopularnija institucija u zemlji. Ovih četvoro studenata, divnih mladih ljudi, čuo sam da su neverovatni talenti. Kažu da dugo nismo imali takvog letača kao što je Petar Ilić i beskrajno sam, kao vrhovni komandant, srećan što takva deca dolaze u našu vojsku", rekao je.

"Vojsku danas volimo najviše", dodao je on.

"Pred nama je mnogo izazova i ja sam siguran da ćemo uspeti da sačuvamo mir i stabilnost, a naša vojska je garant mira", rekao je Vučić.

Vojnu akademiju završava 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, među kojima je sedam kadeta iz Oružanih snaga BiH, dok Medicinski fakultet VMA završava 18 mladića i devojaka 7. klase tog fakulteta.

Najboljim kadetima uručuju se pištolji sa posvetom.

To su potporučnici Kopnene vojske Milan Ašćerić, RV i PVO Petar Ilić, u rangu službi Stefan Živković i Medicinskog fakulteta VMA Tijana Stanojković.

Program svečanosti uveličava učešće avijacije Vojske Srbije i nastupi Umetnickog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", kao i Reprezentativnog orkestra Garde.

Današnjoj svečanosti prisustvuje i ministar odbrane BiH Sifet Podžić koji je u zvaničnoj poseti Srbiji na poziv ministra Stefanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 170 idi na stranu