Jedan od najvećih sistema tog tipa je stao - jer je neko slučajno pritisnuo dugme

Nedavni nestanak struje na 84 minuta u metrou u Njujorku, koji je je "zarobio" mnogo ljudi, posledica je verovatno slučajnog pritiska dugmeta.

Izvor: B92

Petak, 10.09.2021.

19:38

Jedan od najvećih sistema tog tipa je stao - jer je neko slučajno pritisnuo dugme
Foto: Depositphotos, babenkodenis

To je danas saopštila guvernerka Njujorka Keri Hokul.

Prema izveštajima, nestanak struje koji se desio u noći 29. avgusta, najverovatnije je izazvan slučajnim pritiskom dugmeta, kome fali plastični štitnik, a koji služi upravo da se to ne bi desilo, piše AP.

Nestanak struje poremetio je više od 80 vozova.

Hokul je naredila potpunu reviziju operativnih kontrolnih centara u gradskim transportnim firmama radi identifikacije i otklanjanja potencijanih kvarova.

"Njujorčani zaslužuju apsolutno poverenje u potpuno funkcionalan sistem podzemne železnice, a naš posao je da to povratimo", rekla je Hokul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: