Oglasio se Đukanović: "Zabrinut sam"

Dramatiku na događajima na Cetinju ne stvara versko, već političko pitanje i zloupotreba vere, rekao je u sredu predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ Boris Pejovic
Foto: EPA-EFE/ Boris Pejovic

"Dobio je pare, bre"; Od koga? "Pa od onoga kod koga je došao" VIDEO

"Laž. Nameštaljka. Hteli su da uhapse Đukanovića" VIDEO

"Teško Crnoj Gori ako treba da je brani Nenad Čanak" VIDEO

On je to istakao posle sastanka sa apostolskim nuncijem, monsinjorom Luiđijem Pecutom.

On je istakao zabrinutost za obnovljene retrogradne ideje u regionu i naglasio da Crna Gora mora da brani sebe uz punu svest da je najvažnije očuvati mir, stabilnost, međuetnički i međuverski sklad, prenela je RTCG.

''To su najveće tekovine moderne Crne Gore, odbranjene u prethodnih 30 godina iskušenja tokom kojih je Crna Gora bila pribežište za pripadnike raznih vera i nacija, što smatramo moralnim kapitalom kojeg se nećemo odreći. Da bi čuvali taj kapital, moramo čuvati državu i siguran sam da ćemo uspeti", poručio je predsednik Crne Gore.

Đukanović je, kako je saopšteno, iskazao visoko poštovanje za moralni i duhovni ugled Svete stolice u svetu i zahvalnost za podršku koju je papa Franja u više navrata uputio Crnoj Gori i njenom narodu.

Apostolski nuncije Pecuto je, uz zahvalnost za prijem, iskazao razumevanje za zabrinutost i podsetio na sasvim drugačiji društveni momenat prilikom prethodnog susreta dvojice sagovornika.

On je uz ocenu da je ponekad stvari potrebno posmatrati sa distance i da će pomoć Vatikana svakako doći, i kazao da će obavestiti Vatikan o onome što se dogodilo na Cetinju kroz objektivan prikaz svih strana, uključujući i predsednikovu zabrinutost.

"Budite hrabri, zato što uvek moramo da vidimo kako ići napred uprkos svima i uprkos svemu", kazao je Pecuto, saopšteno je iz Kabineta predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu