Dvojica Srba uhapšena u Mađarskoj; krijumčarili migrante

Mađarska policija privela je dvojicu državljana Srbije i jednu osobu sa dvojnim državljanstvom zbog krijumčarenja 32 ilegalna migranta.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.09.2021.

14:36

Dvojica Srba uhapšena u Mađarskoj; krijumčarili migrante
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Patrola policije jutros je u blizini mađarsko-austrijske granice, u naselju Leve, tokom kontrole automobila srpskih registarskih oznaka i teretnog vozila sa mađarskim tablicama zatekla u teretnjaku, osim vozača sa dvojnim srpsko-mađarskim državljanstvom, 32 stranca bez dokumenata koji nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj.

U automobilu sa srpskim tablicama bila su dvojica državljana Srbije koji se sumnjiče da su pomagali krijumčarenje ilegalaca, prenosi RTS.

Policija je ilegalne migrante sprovela do ograde na mađarsko-srpskoj granici, dok je protiv dvojice srpskih i vozača sa dvojnim državljanstvom pokrenut krivični postupak zbog krijumčarenja ljudi.

Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od pet do 15 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: