"Dobio je pare, bre"; Od koga? "Pa od onoga kod koga je došao" VIDEO

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić prokomentarisao je nerede pre i tokom ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.09.2021.

08:25

Default images

On je naveo da je to velika sramota za Crnu Goru.

"Jasno je da nema vere sa verom, jer je Milo Đukanović komunista. 1989. godine Milo je došao na vlast na krilima pokreta koji je kao glavni moto imao da sruši tadašnje rukovodstvo koje je plašilo narod Srbijom, a time su hteli da sačuvaju svoje fotelje. I ovo sada je to isto. Danas, juče i prekjuče bi bili radnosni dani... Oni imaju predsedničke izbore sledeće godine. Može da se kaže da je kraj jedne nerazumnih pretnji, ali će se kraj Đukanovića definisati tek posle izbora", kazao je Dačić za TV Prva.

"Očigledno je da Milo da koristi neorganizovanost većine. Svaki dan prave ad hoc većinu za neke zakone i političke stavove. To je posledica da je napravljena vlada na način da ona nije definisana na parijtji, već na pojedincima... To ne može da funkcioniše dugo... Možda je ovo prilika da većina vidi koga ima za protivnika. Možda su milsili da je sve gotovo. Nije gotovo. Đukanović ne preza od nečega protiv čega je bio", naveo je Dačić za TV Prva.

Oni su zatvorili Joanikija zbog kršenja mera, a prisustvovao je protestima gde su bile prekršene mere, ističe Dačić.

"CG nikada više nije bila osramoćena nego juče i prekjuče. Bio sam na ustoličenje vladike Jovanova u Prizrenu. Svugde je to prošlo bez indicidenta. Nikada se ovako nešto nije desilio i pokazatelj je na šta su sve spremne ove snage. Oni se ne bore za CG, već za vlast", objasnio je Dačić.

On je istakao da se Srbija ne meša unutrašnja pitanja CG i naveo da nisu tačne njihove pretpostavke da naša zemlja vodi velikosrpsku politiku, kako oni tvrde.

"Kako god hoće da se zovi, nikada se nismo svađali i ratovali. Druga strana Đukanovića će okupiti sve koji su protiv zajedništva", kazao je Dačić.

Govoreći o hapšenju Čanka, on je kazao da tražio njegovo hapšenje i zapitao se "šta traži tamo", objasnivši da je strani državljanin.

"Čanak je sramota za srpski narod, Ono što on radi je najniži nivo. Dobro da se nije prihvatio nekih rekvizita (pištoljima, snajperima). Je l' on to podržava? Da treba da se zabrani mitropolitu da dođe na manastir na Cetinju... On je išao svugde", objasnio je Dačić.

Dačić je istakao tvrdnju da on ovim potezima ne dobija na podršci, već da dobija novac.

"Dobija pare, bre", odgovorio je Dačić.

Na pitanje ko ga plaća, tj. od koga je dobio novac, predsednik Skupštine je kazao: "Od onoga kod koga je došao", naveo je Dačić i istakao da Đukanović plaća sve one koji ga podržavaju.

On je opasan za poredak Crne Gore, ističe lider SPS-a i smatra da je Čanak otišao da potpaljuje nerede i sukobe.

Dačić je naveo da postoje snimci gde je Čanak govorio da "Vojvodina nije Srbija" i naveo da on kao političar može da preživi samo na incidentima

"Ne bi me pustili da uđem u CG", naveo je Dačić.

Govoreći o "velikosrpskoj politici", na koju se Đukanović poziva, Dačić se pita "kako nije velika Hrvatska ako se oni brine za narod u Vojvodini" ili "Albanci kada govore o Preševu, Bujanovcu".

"Težak poraz Đukanovića"

Vladimir Pavićević, iz Društva za istraživanje politike i političke teorije, kazao je da je situacija u Crnoj Gori mirna, mitropolija crnogorsko-primorska je prva po časti, "za nju se vezuju slavne tradicije crnogorskih naroda".

Ovo je pokušao da zaseni Đukanovića i DPS.

Na pitanje jesu li poslednji trzaji vlasti.

"MIlo je ostao bez uporišta i u i van CG. Ko je pratio, video je da se radi o malom brojem ljudi koje je ekstremizovao. Težak poraz Mila Đukanovića", naveo je Pavićević.

On je istakao da je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić pokazao toliko slabosti, da mnogi smatraju da je to pomoglo Đukanoviću. Pavićević smatra da je on "slaba politička ličnost" koja nije trebalo da se nađe na vlasti posle Đukanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: