"Ovo je kraj Đukanovića"; Krivokapić na ručku sa vrhom SPC, Veljoviću određeno zadržavanje VIDEO/FOTO

Na Cetinju je, uprkos barikadama, paljenju guma na putu, Molotovljevom koktelu kojim je napadnuta policija, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen.

Izvor: B92

Nedelja, 05.09.2021.

07:40

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Mitropolit Joanikije je u pratnji patrijarha Porfirija morao da sleti helikopterom u dvorište Cetinjskog manastira.

Umesto u prisustvu velikog broja sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, kao i prijateljskih crkava, ustoličenje je obavljeno samo u prisustvu episkopa kruševačkog Davida i samog sveštenstva manastira na Cetinju.

Za to vreme nemiri su i dalje trajali na prilazima manastiru. Policija je morala da interveniše u više navrata.

Nakon što je objavljen snimak kako savetnik predsednika Crne Gore Veselin Veljović podstiće ljude da napadnu policiju, on je uhapšen.

Čini se da se situacija večeras smirila, ali policija i dalje kontroliše ulice, za slučaj da dođe do ponovnog okupljanja protivnika dolaska pripadnika SPC na Cetinje.

Sve informacije o nemirima u Crnoj Gori, reakcijama na dešavanja u toj zemlji pratite u LIVE blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: