Više od 3.600 novozaraženih

U poslednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno još 3.623 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminulo je 17 osoba.

Izvor: B92

Petak, 03.09.2021.

15:00

Više od 3.600 novozaraženih
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Na respiratorima se nalazi 87 osoba, a ukupan broj hospitalizovanih iznosi 1.403.

U poslednja 24 časa testirano je 16.190 osoba, a od početka epidemije taj broj iznosi 5.074.749.

Ukupan broj zaraženih iznosi 773.426, preminulih 7.339, a procenat smrtnosti je 0,95 odsto. Podsetimo, posle Batajnice i Kruševca, otvorena je nova Kovid bolnica u Novom Sadu. Ima više od 600 kreveta što bi trebalo da rastereti zdravstveni sistem u Vojvodini.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković kazao je danas za TV Prva da ovaj projekat predstavlja ogromnu podršku za zdravstvo, jer će se sve raditi na jednom mestu.

Govoreći o vakcinaciji zdravstvenih radnika, on kaže da je veći deo vakcinisan i da je veliki broj njih preležao koronu.

"Moramo da radimo na tome i više utičemo na to.. Oni su malo neozbiljni za svoje zdravlje. Oni moraju da budu primer da je vakcinacija ključna stvar bez koje ne možemo da izađemo iz ove situacije", kazao je Gojković, i dodao da ćemo se u narednom periodu "svi zaraziti od koronavirusa".

"Oni koji su vakcinisani će biti u znatno boljoj situaciji, odnosno da tada organizam prepozna virus", kazao je i naveo da će organizam nevakcinisanih reagovati burnije.

Takođe, imunolog Dušan Popadić sa Medicinskog fakulteta u Beogradu, izjavio je danas da je epidemiološka situacija sa koronom "vrlo ozbiljna".

On je istakao da je to logično jer nema dovoljno vakcinisanih i imunizovanih a "mere se uopšte ne poštuju".

"Prema ovome što sada vidimo očekuje nas teška jesen, ovo je krenulo ranije nego što sam ja mogao da naslutim i mislim da će da se nastavi", rekao je Popadić za Radio televiziju Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: