Bajdena ponovo uvlače u skandal: Netačni navodi da spava dok premijer priča

Američki predsednik Džo Bajden i izraelski premijer Naftali Benet sastali su se pre dva dana kako bi usaglasili stavove o Iranu na prvom sastanku u Beloj kući.

Izvor: B92

Nedelja, 29.08.2021.

09:08

Default images

Nakon razgovora sa premijerom Izraela, od kojih se očekivalo da smanji tenzije između dve države nastale tokom mandata bivšeg predsednika Trampa i bivšeg premijera Netanijahua, pojavili su se snimci sa tvrdnjom da je predsednik SAD zadremao tokom sastanka.

Novinska agencija Reuters, međutim, proverila je navedene tvrdnje i objavila da se radi o isečku koji je napravljen tako da zavara dodajući da se "na dužem snimku, već nekoliko sekundi kasnije, vidi da Bajden odgovara Benetu".

Kratki segment, izolovan u videoisečcima koji se dele na društvenim mrežama, počinje na 12 minuta i 42 sekunde originalnog snimka dok se od 13 minuta i 14 sekundi vidi da Bajden nastavlja da govori. Ipak, to je izrezano iz videoisečaka koji se dele na internetu.

(ovaj tekst je ispravka prethodno objavljene vesti)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: