Odgovor Janši: Nije na Sloveniji da kaže EU šta da radi

Predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli osporio izjavu slovenačkog premijera da EU neće otvoriti humanitarne ili migracione koridore prema Avganistanu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.08.2021.

08:05

Odgovor Janši:  Nije na Sloveniji da kaže EU šta da radi
Foto: EPA-EFE/JOHN THYS

Sasoli navodi da "nije na trenutno predsedavajućem Saveta EU da kaže šta će EU učiniti".

"Sve naše institucije rade na tome da utvrde kakva solidarnost je potrebna za one koji su u opasnosti od novog (talibanskog) režima, a ne samo za Avganistance koji su radili sa nama", rekao je Sasoli za “Rejn njuz 24”, a prenosi slovenačka agencija STA.

"Pozivamo premijera Janšu da razgovara sa evropskim institucijama kako bismo odlučili koji bi trebalo da budu sledeći koraci. Sve naše zemlje osećaju se uključene u rasplet situacije u Avganistanu i jasno je da moramo pokazati solidarnost", poručio je Sasoli.

Njegova izjava je usledila nakon što je slovenački premijer Janez Janša na Tviteru napisao da EU "neće otvoriti nikakve humanitarne ili migrantske koridore prema Avganistanu" ili dozvoliti ponavljanje migrantske krize iz 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: