Vučić: "Izvinili su nam se, ali to je hrvatska propaganda"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je komentarišući incident između Bejlogrlića i Antonijevića da je to neverovatno licemerje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.08.2021.

21:00

Vučić:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

On dodaje da ti ljudi smatraju da su elita i da su iznad običnih ljudi.

"Mi prisustvujemo jednoj vrsti neverovatnog licemerja, a to je da je sve dozvoljenoj lažnoj eliti koji su iznad nas, primitivnih glupana koji ne idemo na odmor. Oni imaju pravo da tuku ljude, a ako ih pitate da li su platili odmor onda reaguju", rekao je Vučić.

Vučić je objasnio da bi obrnuti scenario bio i te kako osuđen, u ovim okolnostima mnogi pokušavaju da umanje ono što se dogodilo.

"Očigledno je problem kod Gage Antonijevića što je pristojan čovek, što je pristojno rekao državi hvala što je platila deo za "Daru iz Jasenovca" i "Zaspanku za vojnika".

Vučić je rekao da je Antonijević presekao Gordijev čvor nemešanja dodvoravanja svima u svetu, i nemešanje u srpska istorijska pitanja. Takođe je dodao da je Antonijević bio u nemogućoj poziciji da se odbrani, da je sedeo, gotovo ležao, i da ne želi da ulazi u razloge sukoba, ali da ono što je naša poruka kao države:

"Kao što nismo dozvolili u slučaju Stefanovića, tako država ne sme da žmuri kada neko bude udaren 10 ili 12 puta, i da mora da se kazni nasilje."

"Nasilju se mora stati u kraj", rekao je Vučić.

"Da je bila situacija obrnuta i da je Gaga Antonijević napao Bjelogrlića, zamislite kakav bi haos nastao. Da li bi i tada to bila kafanska svađa", upitao je Vučić.

"Je li moguće da smo postali bolesni svi, da smo u stanju da opravdamo sve kako bismo zauzeli politički stranu, pritom Gaga Antonijević i ne pripada nijednoj političkoj strani, pretpostavljam ni Bjelogrlić", rekao je Vučić.

"Reći nekome ko udara "pozlatila ti se ruka", to govori o tome da ne postoje nikakvi principi. Vi pokazujete da vas principi ne zanimaju", rekao je Vučić.

Podsetimo, reditelj Gaga Antonijević biće u utorak, 24. avgusta gost Jutra na TV Prva.

O oznakama medija na Tviteru

"Oni su pod broj jedan - etiketirali ljude, u moralnom, u političkom, u svakom drugom smislu. Oni nisu etiketirali tajkunske, lopovske medije, one koji peru pare. Oni su etiketirali one medije koje čak ni ne finansira Vlada Srbije. Razumeli smo svi vrlo dobro oduvek da je to političko oruđe u rukama Pentagona ili CIA, sasvim nebitno", rekao je Vučić.

Rekao je da se to radi sa ciljem da se pojedinim medijima smanji vidljivost.

"Oni vam time spuštaju vidljivost, oni vam time smanjuju zaradu. To je prava, pravcata cenzura", dodao je Vučić.

O prijemu izbeglica iz Avganistana

Vučić je odgovorio na prozivke da je Srbija "zabila prst u oko" Americi po pitanju krize u Avganistanu.

"Nije bio poziv za prijem izbeglica, bio je neki drugi poziv. Srbija je podržala prijem izbeglica, samo što mi nismo ničiji potrčko. I kada smo doneli odluku mi smo u tišini to uradili", objasnio je Vučić.

O pisanju Džeruzalem Posta

"Moramo da budemo fer, oni su se izvinili zbog tog teksta. Oni su do dvanaest puta umanjili broj žrtava, ali to je hrvatska propaganda", kazao je Vučić.

Vučić je dodao da je ideja da se Srbi predstave kao zločinci uvek postojala, ali da u njegovom primeru to ne može biti prihvatljivo.

"Ja sam baš loš čovek na položaju jer ne možete na mom primeru da pokazujete da su Srbi zločinci", rekao je on.

"Oni nama ne izručuju Nasera Orića i mi ćutimo"

"Oni nama danas ne izručuju Nasera Orića i mi ćutimo, jer želimo dobre odnose", rekao je.

Objasnio je da Srbija želi prijateljski odnos sa Bošnjacima i da je cilj da jedni druge razumemo, a ne samo da tražimo šta jedni drugima možemo da zamerimo.

"Zamislite da odjednom mediji u Srbiji počnu da se bave pitanjem zašto se Naser Orić ne izručuje nama", rekao je Vučić.

"Moj sin se na moju žalost ne ženi"

"Moj sin se na moju žalost niti ženi, niti dobija dete. To će mi biti najradosniji dan na svetu, ne znam što bi to nekome smetalo", rekao je Vučić.

"Ne znate šta na tako nešto da kažete, to prosto nije istina. Šta reći tim ljudima koji se time bave", rekao je.

"Inckova odluka je loša, reći ću to Šmitu"

"Ja ću da razgovaram sa Kristijanom Šmitom, taj čovek je pomagao i kada je Dodik trebalo da bude izolovan. Kristijan Šmit je tada pomogao, ja sam ga molio da razgovara sa Dodikom... Ja razumem i Dodika i RS i Šmita. I Srbija mora da ima svoju poziciju. Ali moram da kažem da je loša Inckova odluka i da je svaka akcija protiv zvaničnika RS je katastrofa, i to ću reći i Šmitu i svakome drugome", rekao je Vučić.

"Ako sam dao KiM zašto opozicija nije na ulicama"

Predsednik Aleksandar Vučić komentarisao je večeras izjavu Mlađe Ðorđevića, kuma Dragana Ðilasa, koji ga je na N1 tv. optužio da je dao Kosovo i Metohiju, da je dao srpsku ekonomiju i da će dati zapadnu Srbiju, rekavši da ako je sve to tako zašto opozicija onda nije na ulicama.

Na konstataciju Ðorđevića da ništa od toga Vučić nije doneo iz Čipurića i iz Jajinaca, predsednik kaže da je "slučajno rođen u centru Beograda, ali da ne misli da mu je to prednost i da je bolji od bilo koga koji je rođen u zapadnoj ili istočnoj Srbiji.

"Ne mislim da to određuje činjenicu da li ste dobar, uspešan i vredan čovek. Što niste na ulici ako sam ja potpisao nezavisno Kosovo, gde sam ga izdao i kada", upitao je Vučić.

"Slušali ste čoveka koji sebe naziva četničkim vojvodom i on je jedini četnički vojvoda koji je saradnik Nasera Orića", rekao je Vučić gostujući na Hepi televiziji, uz primedbu da ne želi da uvredi Vojislava Šešelja koji za sebe kaže da je pravi četnički vojvoda, a da je Mlađa Ðorđević lažni.

Predsednik je upitao šta je smisao toga što je govorio Ðorđević i dodao da je smisao da ga skinu s vlasti ili da mu, kako je rekao, "skinu glavu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: