Gani nestao?

Prema prvim informacijama, predsednik Avganistana, koji je nakon što je Kabul pao u ruke talibana pobegao je van zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.08.2021.

07:30

Gani nestao?
EPA-EFE/SHAWN THEW

Svetski mediji juče su prenosili različite informacije o mestu na koje se uputio avion sa Ganijem, a spominjani su Tadžikistan, Uzbekistan i Oman.

Kako su preneli neki svetski mediji, pozivajući se na saopštenje avganistanske ambasade u Taškentu, glavnom gradu Uzbekistana, ta ambasada nema nikakve iformacije o predsedniku Avganistana Ašrafu Ganiju.

Ganije je u nedelju, podsetimo, kada je i Kabul pao u ruke talibanima koji su munjevitom ofanzivom praktično samleli avganistansku vojsku za kratko vreme, izdao saopštenje putem društvenih mreža da je napustio Avganistan kako bi sprečio krvoproliće.

Takođe, rano jutros oglasio se i Kazahstan. Tamošnji ministar spoljnih poslova je rekao da Gani nije, prema njegovim informacijama, na teritoriji Kazahstana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: