Talibani idu od vrata do vrata; Bajden: Koliko američkih života je trebalo još da damo? VIDEO/FOTO

Kabul -- Talibani su podigli zastavu na predsedničkoj palati u Kabulu, javila je televizija Al Džazira. Od tada je u toj zemlji zavladao totalni haos.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/STRINGER

Katarska televizija emitovala je snimak na kom se vidi kako talibanski komandanti i vojnici slave pobedu u hodnicima rezidencije i kancelariji predsednika Avganistana Ašrafa Ganija, koji je napustio zemlju.

Talibani su preuzeli i kontrolu nad glavnim sedištem državne televizije, odakle su se uživo obratili građanima, a njihove jedinice su počele da pristižu u Kabul i iz drugih delova Avganistana.

Izvor agencije Tass u glavnom gradu Avganistana rekao je da se na ulicama povremeno čuju pucnji i da se koristi teško naoružanje. Prema njegovim rečima, čuju se i eksplozije, ali su informacije o događajima u gradu oskudne jer je preporučeno da se kuće ne napuštaju.

Izvor je dodao da vojni transportni avioni, najverovatnije američki, otprilike svakih 50 minuta uzleću sa aerodroma u Kabulu, međutim, to je obustavljeno.

Podsetimo, talibani su u nedelju saopštili da kontrolišu celu teritoriju Avganistana, a predsednik te zemlje Ašraf Gani napustio je zemlju. Isto je pokušalo na desetine hiljada Avganistanaca.

Napetost je velika, a najnovije informacije iz Avganistana možete pratiti u našem LIVE Blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 474 idi na stranu