Požar "progutao" kineski tržni centar; Višesatna borba sa vatrom u Bloku 70 VIDEO/FOTO

Beograd -- Kineski tržni centar u Bloku 70 u Novom Beogradu zahvatio je veliki požar, a vatrena stihija preti da uništi ceo objekat.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

"Borimo se da spasimo deo tržnog centra" FOTO/VIDEO Dramatični snimci požara u Bloku 70: Otvoreni plamen divljao sa krova tržnog centra VIDEO/FOTO

Posle prve intervencije vatriogasaca i privremenog smirivanja vatre, oko 21.20 časova buknuo je veliki plamen.

Luka Čaušić, v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije je naglasio da se tokom gašenja požara vatra proširila na krov objekta.

"Vatra je zahvatila lako goriv materijal i tkanine. Situaciju dodatno otežava to što je tržni centar, odnosno deo gde je krov pun sa robom. Naši vatrogasci su se popeli na krov, ali je tu velika količina robe i ne možemo da probijemo do vatre. Vatrgasci su u opasnosti i zbog toga što je objekat pun plinskih boca", rekao je Čaušić i dodao da za sada nema informacija da postoje žrtve.

Iz MUP-a je saopšteno da su pripadnici Sektora za vanredne situacije lokalizovali požar oko 20.30 časova.

Požar je lokalizovan, ali vatra i dalje bukti. Ispred tržnog centra nalazi se oko 30 vatrogasnih vozila.

Požar se ne širi se van tržnog centra.

Oko 23 sata vatra je u većoj meri lokalizovana, ali se periodično pojevljuje plamen nad zgradom. Pola sata kasnije vatra se razbuktala i preti da potpuno uništi objekat.

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

Vatrogasci su pozvani u 20.05 i na teren je za šest minuta upućeno pet vozila i 23 vatrogasca iz jedinica Zemun, Voždovac i Zvezdara, rekli su u MUP-u.

U međuvremenu su na lice mesta došla još dva vatrogasna vozila, a neki vatrogasci u specijalnoj korpi - auto-mehaničkim lestvama - gase požar preko krova.

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

Iz središnjeg dela tržnog centra izbijaju plamen i crni dim.

Prema rečima lekara Hitne pomoći, nema povređenih.

Policija je potvrdila da nije bilo nikoga u objektu i da je vatra pod kontrolom.

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

Mediji prenose i da su se čule nove detonacije.

Kako prenose, počelo da varniči i u delu objekta koji isprva nije bio zahvaćen vatrom.

Pripadnici MUP udaljili su stanare, novinare i druge građane koji su stajali ispred Kineskog tržnog centra u Bloku 70 zbog, kako rekli, mogućnosti da eksplodiraju plinske boce koje se nalaze unutra.

Temperatura u blizini objekta u kom je izbio požar je izuzetno visoka, pa su vatrogasci prinuđeni da se polivaju vodom kako bi se rashladili i mogli da nastave da deluju.

Poslednji put ovaj tržni centar je goreo u aprilu 2017. godine. Kako se tada sumnjalo, uzrok požara su bile neispravne instalacije u jednom od lokala.

Požar je više puta tokom večeri stavljan pod kontroliu ali bi se vatra ponovo razbuktala jer je u lokalima lako zapaljiva roba, a vlasnici lokala pokušavali su rizikujući živote da uđu u svoje radnje i spasu šta mogu od robe.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FCochese14%2Fstatus%2F1425919314981498883&widget=Tweet

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu