Poslata policija na granicu s Mađarskom

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije upućuje dodatni broj policajaca na granicu sa Mađarskom kako bi stali na put ilegalnoj migraciji.

Izvor: B92

Sreda, 11.08.2021.

11:40

Poslata policija na granicu s Mađarskom
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Dodatnih 27 policajaca treba da podrži vojsku u zaštiti državne međe. Tek nedavno je povećan broj austrijskih vojnika sa 600 na 1.000 na granici sa Mađarskom.

„Doneli smo odluku o povećanju broja policajaca kako bi se borili protiv krijumčara ljudi i učinili migrantske rute neatraktivnim“, objasnio je u saopštenju ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

On je ukazao da Austrija i na međunarodnom nivou sarađuje sa državama Zapadnog Balkana u borbi protiv krijumčara ljudi, ogranak organizovanog kriminala. Dodatne policijske snage su eksperti iz oblasti zaštite granica i iz policije za strance. U borbi protiv ilegalne migracije dokazali su se i dronovi, ističu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Do sada su dronovi obavili više od 500 sati leta. Od početka godine uhapšeno je više od 200 krijumčara ljudi, što je rast od 50 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. To je postalo moguće, kažu, kako zbog pojačanih mera, tako i zbog pekogranične saradnje. Upadljivo je da krijumčari u poslednje vreme preko društvenih mreža migrantima "reklamiraju" svoje usluge.

Sve češće koriste platformu "Tiktok", na kojoj koriste reklamu za hranu za životinje. "Ako tako hrane svoje kućne ljubimce, kako je tek onda dobra Austrija prema azilantima", poručuju kriminalne grupe potencijalnim migrantima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: