Dramatično u S. Makedoniji: Uvedeno vanredno stanje u celoj zemlji

Vlada Severne Makedonije je, zbog povećanog broja požara, proglasila vanredno stanje na teritoriji cele države u trajanju od 30 dana.

Izvor: B92

Sreda, 11.08.2021.

10:55

Dramatično u S. Makedoniji: Uvedeno vanredno stanje u celoj zemlji
EPA/GEORGE KONSTANTINIDIS

Vatrogasci u Severnoj Makedoniji pokušavaju da ugase požare na 12 lokcija, a najkritičnija situacija je u regionu Kumanova i Prilepa, kao i u selu Pobožje, severno od Skoplja, gde su u utorak izgorele tri kuće.

U gašenju požara učestvuju i timovi iz Austrije, Slovenije, Bugarske i Rumunije, a u toku dana trebalo bi da stignu i vatrogasci iz Crne Gore i Francuske, prenosi portal Telma.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Crna Gora bi trebalo da pošalje helikopter Bel 412, kao i tim od četiri vatrogasca, dok će Francuska postati trojicu vatrogasnih generala, stručnjake za visokorizične požare i najkvalitetniju opremu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: