Veliki skok brojki; još 752 novozaražena

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su registrovana još 752 novozaražena koronavirusom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.08.2021.

15:00

Veliki skok brojki; još 752 novozaražena
Ilustracija, foto: EPA-EFE/Giuseppe Lami

Preminulo je četvoro ljudi.

Na respiratorima se nalazi 15 pacijenata.

U bolnicama u Srbiji trenutno se nalazi 703 pacijenta kod kojih je potvrđen koronavirus. Porast broja novozaraženih koji trenutno imamo nije iznenađujući, imajući u vidu povratak velikog broja srpskih turista iz zemalja u kojima je epidemijska situacija dosta lošija, poručuju naši stručnjaci i apeluju na građane da se vakcinišu, a naročito pozivaju na vakcinaciju zdravstvene radnike za koje smatraju da imunizacija treba da bude obavezna.

Polemika o početku školske godine je, takođe, aktuelna, a od nadležnih već nekoliko dana stižu poruke da će ona početi normalno i da je to nešto na čemu treba insistirati jer je u školama moguće kontrolistai sprovođenje zaštitnih mera. Dileme nema, zdravstveni radnici moraju biti svi vakcinisani, svi oni koji dolaze u kontakt sa pacijentima, rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović.

"Najveći broj obolelih dolazi iz Grčke i Hrvatske"

Dodao je da iako se mnogi ne slažu ipak po svemu sudeći u kovid bolnice najveći broj obolelih dolazi iz žarišta - Grčke, Hrvatske i zbog nepoštovanja mera i zato je potrebna rigoroznija kontrola.

Dodaje da svi žele da školska godina krene regularno.

"Ne možemo da pritiskamo decu od 12 godina da se vakcinišu, a da nema zadovoljavajuće rezultate kod odraslih", istakao je epidemiolog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: