Skok broja novoobolelih

U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno da ima još 584 novoobolele osobe od kovida 19, dok su od posledica ove bolesti preminule dve osobe.

Izvor: B92

Subota, 07.08.2021.

15:00

Skok broja novoobolelih
Foto: Profimedia

Na respiratorima se trenutno nalazi 14 hospitalizovanih, objavljeno je na zvaničnom sajtu covid19.rs Ministarstva zdravlja Srbije.

Procenat smrtnosti iznosi 0,98 odsto.

Do sada je ukupno testirano 4.738.996 osoba a registrovano 725.245 slučajeva koronavirusa, a od posledica kovida 19 preminulo je 7.135 osoba.

Kako će izgledati nova školska godina? Odluka sledeće nedelje

Konačna odluka kako će đaci ići u školu biće doneta tokom naredne nedelje na zasedanju Kriznog štaba.

Model nastave zavisiće od epidemiološke situacije međutim, ukoliko brojke ostanu pod kontrolom u Ministarstvu prosvete se nadaju da će školska godina početi regularno. Svi u klupe.

Ipak, već sada, jednostavno rečeno, moramo biti spremni na sve, posebno jer se najsigurniji proces protiv kovida, a to je imunizacija, pomalo zakočio.

Otuda niko ne može isključiti da do kraja godine dođe do promene modela nastave ukoliko epidemija uzme maha. To praktično znači uvođenje kombinovanog modela - onlajn i direktna nastava i to se posebno odnosi na više razrede. Kao i do sada napor se ulaže da najmlađi idu u školu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: