Blagi pad korona-brojki

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je u poslednja 24 časa otkriveno još 564 novozaražena kovidom 19.

Izvor: B92

Petak, 06.08.2021.

15:00

Blagi pad korona-brojki
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Preminula je jedna osoba.

Na respiratorima se trenutno nalazi 12 pacijenata.

Krizni štab zauzeo je stav da se snažno preporuči vakcinacija učenika starijih od 12 godina, potvrdio je za B92.net član tog tela Branislav Tiodorović.

Na pitanje B92.net da li je dopis Ministarstva obrazovanja školama koji je dospeo u javnost zasnovan na preporuci Kriznog štaba, Tiodorović je potvrdio da jeste.

Tiodorović napominje da preporuku školama nije poslao Krizni štab, već Ministarstvo obrazovanja u saradnji sa Institutom Batut. Gotovo 600 novozaraženih je iznenađenje, jer su procene bile da će taj broj ove nedelje ići do 500 na dnevnom nivou, kazao je dr Predrag Kon i objasnio da to znači da je vreme da se uvode nove mere kako ne bi došlo do pogoršanja epidemiološke situacije.

Osim toga, stručnjaci svakodnevno apleuju na građane da se vakcinišu jer samo tako epidemija može da se stavi pod kontrolu, a pored toga, stigla je i preporuka Kriznog štaba da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu.

Lekari kažu da je septembar trenutak kada se očekuje porast broja zaraženih i kada bi efekti vakcinacije trebalo da dođu do izražaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: