"Ako žele da dođu - moraće zajedno sa teritorijom"

Ukoliko građani Donbasa reše da pređu u Rusiju, kao što predlaže Vladimir Zelenski, moraju to da učine po ugledu na Krim – zajedno sa teritorijom.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 05.08.2021.

19:09

Shutterstock/ Liukov

To kaže predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

„Krimljani su upravo tako i uradili – ušli u sastav Rusije sa čitavim svojim poluostrvom. Nema nikakve sumnje da će na kraju i stanovnici Donbasa to učiniti. Štaviše, među delovima ukrajinske države biće mnogo regiona čiji stanovnici takođe vole Rusiju i isto će vremenom pronaći svoje mesto u njoj. Ali ne kao migranti, već zajedno sa svojom rodnom zemljom, kao pravi entiteti Ruske Federacije“, naglasio je Konstantinov.

Prema njegovim rečima, svi dobro znaju da je Rusija dovela savremenu civilizaciju na Krim i Donbas kada nije bilo ni reči ne samo o Zelenskom, već i Ukrajini.

„I od tada Rusi žive na tim teritorijima. Oni mirno žive zajedno sa svojim susedima različitih nacionalnosti. I tako će zauvek biti. Tako da, ako negde ode, neka taj nesrećni političar Zelenski ode u njegovu dragu Ameriku. A mi ćemo živeti u svojoj zemlji, činićemo je lepšom, poboljšaćemo je, gajićemo decu i unuke koji će živeti u njoj posle nas“, dodao je.

Podsetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da Donbas „nikad neće biti ruska teritorija“, a onima koji vole Rusiju i žele da ta oblast uđe u njen sastav sugeriše da „traže za sebe mesto u Rusiji“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: