Novo upozorenje RHMZ-a: U narednih sat vremena kiša i grad, pljuštalo u Beogradu FOTO

Republički hidrometeorolški zavod Srbije izdao je novo hitno upozorenje na nepogode, a u Beogradu je, kako je i najavljeno, bio pljusak.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.08.2021.

13:17

Novo upozorenje RHMZ-a: U narednih sat vremena kiša i grad, pljuštalo u Beogradu FOTO
Shutterstock/Jovana Kuzmanovic

Najnovije upozorenje odnosi se na Šumadijski i Braničevski okrug.

"U narednih sat vremena oblačnost sa pljuskovima, grmljavinom, lokalnom pojavom grada i jakog vetra iz Šumadijskog premeštaće se ka Braničevskom okrugu", navodi se u novom upozorenju RHMZ-a.
Printskrin: hidmet.gov.rs
Foto: Printscreen/RHMZ
Pljusak je zasuo glavni grad Srbije, a nevreme je praćeno grmljavinom.

"U narednih sat vremena oblačnost sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalnom pojavom grada i jakog vetra koja je zahvatila Zlatiborski premeštaće se ka Kolubarskom okrugu", dodaje RHMZ.
Foto: Printscreen/RHMZ
Danas posle podne i uveče ponegde se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode: velika količina padavina za kratak vremenski period, pojava grada i kratkotrajno olujni vetar, sa većom verovatnoćom pojave u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji. RHMZ je i ranije tokom dana najavio da su u popodnevnim satima i uveče moguće ponegde kratkotrajne vremenske nepogode - velika količina padavina za kratak vremenski period, pojava grada i kratkotrajno olujni vetar, sa većom verovatnoćom pojave u severnoj, zapadnoj i u centralnoj Srbiji. Podsetimo, nevreme je već opustošilo region.

Nevreme je u prepodnevnim satima zahvatilo region, pa su tako u Banjaluci zbog nepogoda neka domaćinstva ostala bez struje.

Jaka kiša praćena snažnim vetrom i grmljavinom počela je da pada nakon kraćeg naoblačenja, prenose Nezavisne novine.

Ulice su preplavljene vodom i otežan je saobraćaj, posebno na prilazima gradu.

U Hrvatskoj su, takođe, neki delovi zemlje bili pogođeni nevremenom - u Slavoniji je vetar lomio drveće i oštećeni su automobili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: