Lazanski će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Komemoracija i sahrana ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog biće održana u petak, 6. avgusta, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.08.2021.

11:42

Lazanski će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana
FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bg

Komemoracija će biti održana u tom ministarstvu u 10.30, dok će Lazanski biti sahranjen u 13 časova na Novom groblju.

Lazanski će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Novinar, vojni analitičar i ambasador Miroslav Lazanski umro je iznenada u sredu u Beogradu, u 71. godini.

Miroslav Lazanski je rođen u Karlovcu, gimnaziju "Jovan Dučić" završio je u Trebinju, a Pravni fakultet u Zagrebu. Vojni rok je služio 1977. godine u Bitolju, u sastavu 41. pešadijske divizije JNA, gde je i odlikovan Medaljom za vojničke vrline. Nosilac je i Ordena časti Republike Srpske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sledeće vozilo Vojske Srbije koje će proizvesti Jugoimport SDPR poneti ime preminulog Miroslava Lazanskog.

"Doneli smo odluku, već je dogovoreno sa Jugoimport SDPR-om, sledeće vozilo koje budemo proizveli, namensko, multifunkcionalno za armiju, zvaće se po Lazanskom. Pored "Lazara" imaćemo i 'Lazanski'", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: