Na tvit "Hitler heroj" reagovala ambasada Nemačke u Sloveniji

Ambasada Nemačke reagovala je i osudila tvit "Hitler je heroj" Urbana Purgara.

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.08.2021.

21:32

Na tvit
Depositphotos/ Steve_Allen

Skoro sve političke stranke u Sloveniji, a danas i nemačka ambasada, osudili su poruku "Hitler je heroj" koju je njen autor, navodno blizak vladajućim strukturama, objavio na Tviteru ovih dana, pa izbrisao rekavši da se radilo o "provokaciji" upućenoj ekstremnoj levici.

"Što se tiče izjave nedavno objavljene na društvenim mrežama u kojoj se veliča Adolf Hitler, želimo još jednom da naglasimo istorijsku dužnost Nemačke da čuva uspomenu na grozote nacističkog režima i da se seća njegovih žrtava", navela je ambasada Nemačke u Ljubljani, dodajući da je pohvalno što je ova objava odmah izazvala reakcije i oštre osude brojnih slovenačkih stranaka i građana.

Objavu je na Tviteru njen autor Urban Purgar kasnije izbrisao, pojasnivši da se radilo o "provokaciji" kojom je hteo da ukaže da slovenačka ekstremna levica slavi slovenačke čelnike iz vremena "totalitarnog komunizma", slaveći ih kao heroje i koristeći njihove simbole poput crvene zvezde, prenela je Hina.

Kako prenose slovenački mediji, autor je član grupe "Rumeni cirkusanti", koja je na demonstracijama protiv vlade i njenih protivepidemijskih mera ometala demonstrante i izazivala ih, nastojeći da prekine proteste, pa ih je od demonstranata silom odvajala specijalna policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: