Bajden pozvao guvernera Njujorka da podnese ostavku

Vašington -- Predsednik SAD Džozef Bajden pozvao je guvernera države Njujork da podnese ostavku.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/MARY ALTAFFER / POOL
EPA-EFE/MARY ALTAFFER / POOL

Predsednik Bajden je nakon saopštenja državnog tužilaštva poručio da bi Kuomo, u svetlu objavljenih saznanja, trebalo da podnese ostavku, prenosi AP.

"Mislim da bi on trebalo da podnese ostavku", poručio je predsednik SAD. Otkrića državnog tužilaštva, od kojih je većina prvobitno objavljena još prošle zime, dovela su do brojnih zahteva uglednih demokrata da Kuomo podnese ostavku.

Američki senatori Čuk Šamer i Kirsten Gilibrand izjavili su juče nakon objavljivanja izveštaja da nalazi istrage učvršćuju njihove pozive Kuomu, upućene prvi put u martu ove godine, da podnese ostavku.

"Nijedan izabrani zvaničnik nije iznad zakona. Žitelji Njujorka zaslužuju bolje u kancelariji guvernera. Verujemo i dalje da bi guverner trebalo da podnese ostavku", poručili su Šamer i Gilibrand u zajedničkom saopštenju.

Guverner Njujorka Endru Kuomo negirao je optužbe državnog tužilaštva o tome da je seksualno uznemiravao 11 žena, uključujući i zaposlene u svom kabinetu, kao i da je pokušavao da se osveti ženama koje su ga prijavile, preneo je ranije AP.

U snimljenom odgovoru na nalaže istražnog tima državnog tužilaštva Njujorka Kuomo je uzvratio da se "činjenice mnogo razlikuju od onoga što je prikazano", kao i da "nikada nikoga nije neprikladno dodirnuo ili učinio neprimeren seksualni gest".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 474 idi na stranu