Makron: Francuska će za Liban izdvojiti 100 miliona evra u narednih godinu dana

Francuska će za Liban izdvojiti u roku od 12 meseci 100 miliona evra i od avgusta poslati 500.000 doza vakcina protiv kovid 19, izjavio je Emanuel Makron.

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2021.

13:51

Makron: Francuska će za Liban izdvojiti 100 miliona evra u narednih godinu dana
EPA-EFE/CHRISTOPHE SIMON / POOL MAXPPP OUT

Makron je pomoć najavio na početku medjunarodna video konferencije za pomoć Libanu, godinu dana posle eksplozije u luci Bejruta.

Pomoć Francuske biće direktna podrška stanovništvu i biće posebno usmerena na obrazovanje, potrebe za hranom i poljoprivredu, rekao je Makron u u tvrđavi Breganson na jugu Francuske.

On je dodao da su libanski lideri narodu duguju istinu i transparentnost u vezi sa eksplozijom u luci Bejrut.

Zaključke istrage "čeka celokupno libansko stanovništvo", rekao je francuski predsednik i dodao da je Francuska spremna na tehničku saradnju u cilju istrage.

Liban danas obeležava godinu dana od razorne eksplozije u bejrutskoj luci u kojoj je poginulo najmanje 214 ljudi, a na hiljade ih je ranjeno. Zemlja godinu dana nema funkcionalnu vladu i usred je ekonomske i finansijske krize bez presedana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: