Talibani preuzeli odgovornost - meta bila kuća ministra VIDEO

Talibani su danas preuzeli odgovornost za napad na rezidenciju avganistanskog ministra odbrane Bismilaha Kana Mohamadija u Kabulu

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2021.

12:57

Talibani preuzeli odgovornost - meta bila kuća ministra VIDEO
Shutterstock/ Trent Inness

U napadu je ubijeno osam osoba, a više od 10 ranjeno.

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid saopštio je da je na meti ove organizacije u utorak uveče bila rezidencija ministra, u kojoj se, kako je rekao, u to vreme održavao važan sastanak, prenosi Rojters.

Policija je ranije saopštila da avganistanski ministar nije bio kod kuće kada je detoniran automobil-bomba i ispaljeni hici u blizini njegove rezidencije u utvrđenoj Zelenoj zoni Kabula.

Njegova porodica je bezbedno evakuisana, dok su, među osam žrtava u višesatnom sukobu koji je usledio, i četiri napadača.

U drugoj eksploziji nedaleko od objekta bezbednosne agencije Avganistana u glavnom gradu Kabulu, danas su ranjena dva civila i jedan bezbednosni zvaničnik.

Napadi se dešavaju u trenutku kada se vode borbe vladinih snaga i talibana u većini avganistanskih gradova, a Savet bezbednosti zahteva hitan prekid nasilja, nakon što su UN saopštile da je najmanje 40 civila ubijeno u pokrajini Laškar Gah u prethodna 24 sata. Njegova porodica je bezbedno evakuisana, dok su, među osam žrtava u višesatnom sukobu koji je usledio, i četiri napadača.

U drugoj eksploziji, nedaleko od objekta bezbednosne agencije Avganistana u glavnom gradu Kabulu, danas su ranjena dva civila i jedan bezbednosni zvaničnik.

Napadi se dešavaju u trenutku kada se vode borbe vladinih snaga i talibana u većini avganistanskih gradova, a Savet bezbednosti zahteva hitan prekid nasilja, nakon što su UN saopštile da je najmanje 40 civila ubijeno u pokrajini Laškar Gah u prethodna 24 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: