Haos u ministarstvu zdravlja zbog pijančenja: "Iznenađeni smo"

U Ministarstvu zdravlja Austrije zaposleni imaju problem sa alkoholom, tvrdi jedan član Kriznog štaba ove ustanove.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: depositphotos/olgasweet
Foto: depositphotos/olgasweet

Iz ovog resora poručili su da su iznenađeni takvim tvrdnjama kao i da će raditi na njihovom rasvetljavanju.

Neimenovani "insajder" rekao je bečkom dnevniku "Kronen cajtung", priloživši kao dokaz fotografije, da zaposleni piju tokom radnog vremena. Slike koje je dostavio prikazuju pune ormane alkoholnih pića, pune pepeljare, ali i kante sa ispražnjenim limenkama piva. Uz fotografije on je napisao da to nisu slike iz nekog noćnog kluba već kancelarija u Ministarstvu zdravlja.

Neimenovano lice navodi da se radi pre svega o zaposlenima u IT sektoru i zdravstvenoj telematici, odsecima koji su radili na izradi "Zelenog posaoša", ali i da je među njima i više odgovornih iz Kriznog štaba i odeljenja za informisanje.

"Pijančenje je usporilo mnoge procese, a tako i izradu 'zelenog pasoša' ", tvrdi "insajder" lista dodajući da niko ne želi o tome javno da govori iz straha od gubitka radnog mesta.

U Ministarstvu kažu da su iznenađeni iznetim tvrdnjama, a nakon pregleda video i foto materijala je poručeno da će se raditi na rasvetljavanju događaja. Ukazuje se da postoje jasna pravila, koja nalažu da je pušenje dozvoljeno samo u posebnim prostorijama, a alkohol je zabranjen tokom radnog vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 474 idi na stranu