Haos u ministarstvu zdravlja zbog pijančenja: "Iznenađeni smo"

U Ministarstvu zdravlja Austrije zaposleni imaju problem sa alkoholom, tvrdi jedan član Kriznog štaba ove ustanove.

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.08.2021.

12:45

Haos u ministarstvu zdravlja zbog pijančenja:
Foto: depositphotos/olgasweet

Iz ovog resora poručili su da su iznenađeni takvim tvrdnjama kao i da će raditi na njihovom rasvetljavanju.

Neimenovani "insajder" rekao je bečkom dnevniku "Kronen cajtung", priloživši kao dokaz fotografije, da zaposleni piju tokom radnog vremena. Slike koje je dostavio prikazuju pune ormane alkoholnih pića, pune pepeljare, ali i kante sa ispražnjenim limenkama piva. Uz fotografije on je napisao da to nisu slike iz nekog noćnog kluba već kancelarija u Ministarstvu zdravlja.

Neimenovano lice navodi da se radi pre svega o zaposlenima u IT sektoru i zdravstvenoj telematici, odsecima koji su radili na izradi "Zelenog posaoša", ali i da je među njima i više odgovornih iz Kriznog štaba i odeljenja za informisanje.

"Pijančenje je usporilo mnoge procese, a tako i izradu 'zelenog pasoša' ", tvrdi "insajder" lista dodajući da niko ne želi o tome javno da govori iz straha od gubitka radnog mesta.

U Ministarstvu kažu da su iznenađeni iznetim tvrdnjama, a nakon pregleda video i foto materijala je poručeno da će se raditi na rasvetljavanju događaja. Ukazuje se da postoje jasna pravila, koja nalažu da je pušenje dozvoljeno samo u posebnim prostorijama, a alkohol je zabranjen tokom radnog vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: