Gori "groblje" guma - "Ovo je katastrofa" VIDEO/FOTO

Zapalilo se najveće odlagalište guma za automobile na svetu.

Izvor: Jutarnji list

Sreda, 04.08.2021.

11:43

Default images

'Groblje' na kom se procenjuje da 'počiva' više od sedam miliona odbačenih guma nalazi se kraj Al Sulajbija u Kuvajtu, a vatra je vidljiva čak i na satelitskim snimcima

Video-snimak koji prikazuje buktinju proširio se internetom i izazvao snažne reakcije na društvenim mrežama, te ga je, otkako je u utorak postao viralan, pregledalo više miliona ljudi.

Na snimcima se vidi gust crni dim, a mnogi su se zabrinuli zbog zagađenja koje će prouzrokovati, ali i zbog klimatskih promena.

"Zapalilo se groblje guma u Kuvajtu. Baš kad pomisliš da situacija s vremenom ne može biti gora. Ne mogu ni zamisliti šta će ovo učiniti našem vazduhu", napisao je jedan korisnik.

Britanski "Dejli mejl" 2013. objavio je reportažu u kojoj navodi da se svake godine kopaju gigantske rupe u peščanoj zemlji tog kuvajtskog grada i u njih zakopavaju stare gume.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: