Vatrene stihije na KiM i u regionu ne jenjavaju VIDEO

Vatrene stihije ne jenjavaju. Jedna osoba je stradala na Kosovu od gušenja dimom.

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2021.

19:05

Vatrene stihije na KiM i u regionu ne jenjavaju VIDEO
Printskrin: TV Prva

Požari se i dalje šire i u zemljama regiona - od Grčke, preko Severne Makedonije, do Hrvatske. Kako prenose mediji, u Gečkoj nema ugroženih srpskih državljana.

Kada je reč o regionu, najkritičnije je u Grčkoj gde je trenutno 78 aktivnih požara, od kojih su četiri uzrok evakuacije stanovništva.

Za sada se požari drže pod kontrolom.

Grčka prestonica prekrivena je pepelom i dimom jer još nije ugašen požar u severnom predgrađu. Izgorelo je oko 80 kuća, a brojni objekti pretrpeli su veliku štetu.

A u Severnu Makedoniju je stigla pomoć iz Srbije. Četiri helikoptera MUP-a angažovana su u gašenju požara u selu Drenak, u Kumanovskoj regiji.

U Hrvatskoj - dramatično. Vatrogasci se već treći dan bore s velikim požarom kod Segeta Gornjeg u trogirskom zaleđu. Istragom je utvrđeno da je uzrok požara iskrenje dalekovoda, izazvano kratkim spojem nastalim zbog građevinskih radova.

"Snage su raspoređene oko kuća, u zaseocima... Očekujemo da će jugo pojačati. Trenutno na terenu imamo 67 vatrogasaca i 25 vatrogasnih vozila", rekao je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovednik.

"Ovde danas je prisutno oko 30 vojnika hrvatske kopnene vojske koji su smešteni u Divalju kao potpora, ne samo iz zraka nego i s kopna gde će pomoći vatrogasnom društvu da se požarišta što pre saniraju, iako je stavljeno pod kontrolu to i dalje treba dobro obići i gledati da nešto nije ostalo, nek se pojavi iole malo vetra, može se ponovo aktivirati", rekao je Mario Banožić, ministar odbrane Hrvatske.

U požaru je izgorelo oko 1.600 hektara niskog raslinja, borovine i nešto maslinjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: