Dodik: "Raduje me kao Srbina"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ga raduje podrška Srbije Republici Srpskoj.

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.08.2021.

07:28

Dodik:
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

On je ocenio da Srbija danas "ima najbolji odnos sa Republikom Srpskom i najveće razumevanje", istakavši da snaga tog odnosa leži "upravo u podršci, a ne nametanjima".

Govoreći o današnjem sastanku rukovodstva Srbije i Republike Srpske, Dodik je rekao da će u Beogradu biti razgovarano o složenoj političkoj situaciji u BiH, ali i o nastavku realizacije ključnih zajedničkih projekata kao npr. o hidro-elektrani Buk Bijela, izgradnji auto-puta od Bijeljine do granice na Rači i izgradnji Aerodroma Trebinje, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da je Srbija u ovom trenutku najmoćnija država na Balkanu i da je predsednik Aleksandar Vučić "podigao zemlju politički na međunarodnom planu, a regionalno je postavio kao najmoćniju u ekonomskom, političkom i vojnom smislu".

Dodik kaže da ga kao Srbina raduje kada čuje da će 10 zemalja povući priznanje samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

"U svakom slučaju, Srbija pokazuje da može sama, da ima snažnog vođu, da se razvija, gradi auto-puteve, bolnice, povećava prosečne plate. Sada kada pokazuje sposobnost da može da napreduje, sada je zaustavljaju", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: