AMSS: Na graničnim prelazima čekaju i putnička i teretna vozila FOTO

Sredina radne nedelje donosi nešto umereniji intenzitet saobraćaja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92/ M.Ro
Foto: B92/ M.Ro

Ali u jeku je građevinska sezona zbog koje je na putevima veće prisustvo putara na čiju bezbednost treba posebno obratiti pažnju, upozorava Automoto savez Srbije.

AMS S upozorava i na radove na pojedinim deonicama koji uslovlajavju izmenu režima saobraćaja, pa tako zbog radova na zameni žičane ograde na delu puta od petlje Pećinci na desnoj strani, za saobraćaj je u toku svetlog dela dana zatvorena zaustavna traka, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Radovi se dnevno pomeraju po 400 metara prema petlji Dobanovci.

Do 13. avgusta na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova na sanaciji kosine i dela kolovozne konstrukcije na deonici Boževac - Petrovac na Mlavi (Knežica), naselje Ranovac. A Alternativni putni pravac za putnička vozila je kroz naselje Ranovac, a za teretna motorna vozila alternativni putni pravac je put preko Salakovca.

Do 6. avgusta biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na deonici petlja Vodanj - petlja Kolari, u smeru ka Nišu.

Tokom izvođenja radova, u smeru Beograd - Niš, za saobraćaj će biti zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka. Saobraćaj će se odvijati preticajnim saobraćajnim trakama oba smera. U smeru Niš-Beograd, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom. Do 31.oktobra izvodiće se radovi na rehabilitaciji deonice Jasikovo - Bor, od Krivelja do ukrštanja sa državnim putem broj 166. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 6. avgusta biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na autoputu BG- NI, na deonici između Vodnja i Kolara u smeru ka Nišu.

U smeru ka Nišu biće zatvorena vozna i zaustavna traka, dok će saobraćaj odvijati preticajnim saobraćajnim trakama oba smera, dok će u smeru ka Beogradu za saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17:30 časova na putničkim terminalima vozila se zadržavaju i to na Gradini prilikom izlaska iz zemlje 30 minuta, a prilikom ulaska 40 minuta.

Na prelazu Presevo na izlazu se čeka 40 minuta, a prilikom ulaska 60 minuta.

Na prelazu Gostun za ulazak u zemlju putnička vozila čekaju 30 minuta, koliko se čeka i na prelazu Špiljani. Na Špiljanima se na izlasku iz zemlje čeka 20 minuta.

Prelaz Kotroman - i za ulazak i izlazak iz zemljhe vozila čekaju 40 minuta, dok se na prelazu Sremska Rača na izalzu iz zemlje čeka 30 minuta.

Na graničnim prelazima čekaju i teret na vozila - na Batrovcima i na prelazu Šid 180 minuta, a na prelazu Sremska Rača 60.

Foto: B92/ M.Ro
Foto: B92/ M.Ro

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 194 idi na stranu