Mađari poručili: "Odgovorili smo EU"

Napadi Brisela bez presedana na Mađarsku su usledili samo zbog toga što zaštita dece i porodica ostaje naš prioritet.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

11:24

Mađari poručili:
Premijer Maðarske Viktor Orban, foto: EPA-EFE/ARIS OIKONOMOU / POOL

Ovo je objavila danas mađarska ministarka pravde Judit Varga na Fejsbuku i navela da je do napada došlo, jer nisu spremni "da dozvole ulazak LGBTQ lobija u škole i vrtiće".

Vlada u Budimpešti je odgovorila i na "nepristojne napade, kao i na izveštaj Komisije o vladavini prava", dodala je ona u postu objavljenom na engleskom koji je objavljen u ponedeljak kasno uveče, a prenosi mađarska agencija MTI.

"Imali smo mnogo sporova sa institucijama u Briselu pre nego smo ih zvanično rešili tako što smo odgovorili na sva pitanja ispravno. Rešili smo sve nedoumice, štaviše, uvek smo se pridržavali ugovora", napisala je ona.

Ona je istakla da su izvori u izveštaju EK jednostrani i politicki pristrasni, i da izveštaj odražava dvostruke aršine prema Mađarskoj, "zbog čega su njegovi nalazi netačni". Napominje i da je izveštaj Evropske komisije o vladavini prava za 2021. godinu još jedan alat za politički pritisak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: