Beloruski aktivista pronađen mrtav: Rano jutros otišao na trčanje

Beloruski aktivista Vitalij Šišov pronađen je rano jutros mrtav u parku u blizini kuće u Kijevu, dan pošto je prijavljen njegov nestanak.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.08.2021.

07:22

Beloruski aktivista pronađen mrtav: Rano jutros otišao na trčanje

"Beloruski državljanin Vitalij Šišov, koji je nestao u ponedeljak u Kijevu, pronađen je obešen danas u jednom od kijevskih parkova, nedaleko od mesta stanovanja", navodi se u policijskom saopštenju, prenosi Rojters.

Policija je saopštila da je pokrenula krivičnu istragu zbog sumnje na ubistvo, ali da će istražiti sve mogućnosti, uključujući i samoubistvo.

Nestanak Vitalija Šišova, direktora neprofitne organizacije sa sedištem u Kijevu "Beloruska kuća u Ukrajini" (BDU), koja pomaže Belorusima koji beže od progona, prijavila je juče njegova partnerka nakon što se nije vratio sa jutarnjeg trčanja.

Ukrajina, Poljska i Litvanija postale su utočište za Beloruse nakon spornih predsedničkih izbora u Belorusiji prošle godine, a BDU im pomaže da pronađu smeštaj, posao i daju im pravne savete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: