Šta će sad uraditi Kurti? VIDEO

Kako se približavaju lokalni izbori na Kosovu i Metohiji, retorika albanskih lidera u odnosu na Srbe i Srbiju, postaje sve oštrija.

Izvor: B92, prva
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

TV Prva je istraživala da li će prištinski premijer Aljbin Kurti nastaviti nepoštovanje postignutih sporazuma i da li će ponovo uvesti reciprocitet u odnosima sa Srbijom.

"Nema nikakve sumnje da će kao deo njegove predizborne kampanje Aljbin Kurti pristupiti i tom delu nepoštovanja, ne samo Vašingtonskog, nego svega onoga što je u sporazumima postignuto dijalogom, a to je ta pauza u aktivnostima oko priznavanja i članstva u međunarodnim organizacijama. Dakle, on će to sigurno učiniti sa ciljem, ne da zaista Kosovu doprinese da bude bolje, već da njemu lično kao lideru koji nastupa na predstojećim izborima donese što više glasova"m kaže Dalibor Jevtić potpredsednik Srpske liste.

Aktivnosti za nova priznanja takozvane kosovske državnosti i članstvo u međunarodnim organizacijama traju i pored moratorijuma na koje se Priština obavezala, a ponovo se najavljuje i reciprocitet u odnosima sa Srbijom. Na najavu uvođenja reciprociteta u odnosima sa Srbijom, iz Beograda poručuju da imaju spreman, jasan i konkretan odgovor, kojim će zaštiti i državne i interese Srba na Kosovu i Metohiji.

Opširnije u videp-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu