"Specijalni sud će propasti, jer OVK nije činila zločine"

Vršilac dužnosti šefa veterana OVK Faton Kljinaku kaže da Specijalni sud ne goni Srbe koji su počinili ratne zločine, već pripadnike bivše OVK.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

16:32

Foto: Depositphotos/ Kuzmafoto

"Smatrali smo da je ovaj sud politički uspostavljen. Kao što su propali UNMIK i EULEX, propašće i Specijalni sud, jer OVK nije počinila zločine i ovaj sud ne goni ratne zločine, već je goni samo pripadnike OVK. Da sud prati ratne zločine, imao bi šta pratiti. Zločinci su Srbi. Oni su počinili zločine i masakre na Kosovu, a njih niko ne proganja ", rekao je Kljinaku.

On je dodao i to da Specijalni sud produžava rad samo iz finansijskih razloga.

"Videli ste produženje ročišta onima koji su u pritvoru. Namerno su ih produžili jer su im potrebne visoke plate, a razlog za produženje ovih ročišta je samo da se opravdaju milioni koje porezni obveznici iz EU i Kosova daju za ovaj sud. Dakle, ovo je samo zbog njihove finansijske koristi", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: