Ponovo bukti u Hrvatskoj VIDEO/FOTO

Požar koji je u ponedeljak ujutro buknuo u Segetu Gornjem kod Trogira ponovo se aktivirao i na terenu su vatrogasci i snage hrvatske vojske.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

15:24

Ponovo bukti u Hrvatskoj VIDEO/FOTO
Ilustacija: EPA-EFE/VASSILIS PSOMAS

Požar je jutros ugašen, ali se ponovo razbuktao u 13.30 sati, pa su u pomoć ponovno stigli kanaderi.

Do sada je izgorelo nešto manje od 800 hektara niskog raslinja, makije, borove šume i maslinika, prenosi Index.hr.

Glavni vatrogasni komandant Slavko Tucaković rekao je ranije danas tokom obilaska požarišta s ministrom odbrane Mariom Banožićem da su tokom noći požar gasila 194 vatrogasca koji su na južnoj strani odbili vatru i odbranili kuće i benzinsku pumpu. Dodao je da je požar stavljen pod nadzor vatrogasaca nakon što su im se jutros u gašenju pridružila dva kanadera.

Splitska policja saopštila je da je uzrok požara iskrenje dalekovoda zbog kratkog spoja nastalog usled građevinskih radova.

Iz policije je navedeno da će o tome obavestiti nadležno državno tužilaštvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: