Zbog požara u S. Makedoniji zabranjeno kretanje po šumama

Veliki požar kod Kočana u Severnoj Makedoniji tokom noći je lokalizovan i stavljen pod kontrolu, javlja agencija MIA.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

09:42

Zbog požara u S. Makedoniji zabranjeno kretanje po šumama
Ilustracija: Depositphotos/ macor

Vatra je bila zahvatila šumu i nisko rastinje u prečniku od nekoliko desetina kilometara, a u gašenju je učestvovalo oko 500 vatrogasaca, pripadnika vojske i građana. Nema opasnosti od ponovnog širenja vatre, ali će terenu i dalje ostati vatrogasne jedinice.

Prioritet će sada biti gašenje požara u ataru planinskih sela Kostin Dol i Novoselani, gde gori šuma na nekoliko desetina hektara.

Gradonačelnik Kočana Nikolčo Ilijev izjavio je da je bez podrške iz vazduha tamo nemoguće intervenisati i da su na terenu već vojni helikopteri.

U Severnoj Makedoniji od danas stupa na snagu potpuna zabrana kretanja u šumskim predelima, saopštila je pres služba vlade. Vlada je apelovala na građane da se ne kreću po šumama, u cilju lične bezbednosti i sprečavanja širenja požara, prenosi agencija MIA. Najkritičnije je bilo upravo kod Kočana.

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski naredio je u ponedeljak uveče angažovanje vojske u gašenju požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: