Nenad Čanak na centralnoj komemoraciji civilnim žrtvama Oluje

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak prisustvovao je danas centralnoj komemoraciji civilnim žrtvama vojne operacije "Oluja".

Izvor: Beta

Utorak, 03.08.2021.

14:16

Nenad Čanak na centralnoj komemoraciji civilnim žrtvama Oluje
Screenshot/TV Prva

Organizator komemoracije je Srpsko narodno veće na čelu sa dr Miloradom Pupovcem, a održana je u Opštini Donji Skrad na Kordunu, gde su hrvatski vojnici 5. avgusta 1995. godine počinili zločin nad šestoro meštana.

Na tom mestu, predstavnici SNV danas su između ostalog ocenili da se trideset godina od ratnog raspada Jugoslavije i 26 godina od njegovog završetka u Hrvatskoj - ratuje komemorativnim politikama sećanja.

"Svako ima svoje sećanje, svoje komemoracije i svoju političku upotrebu ratnih strahota i ratnih stradanja. Sećaćemo se svojeg, a nećemo zaboravljati stradanje drugog. Priznavaćemo stradanje drugog, kao što očekujemo da naše bude priznato", poručili su tom prilikom predstavnici i predstavnice Srpskog narodnog veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: