Dva nova upozorenja RHMZ: Do subote

Republički hidrometeorološki zavod objavio dva nova upozorenja koja se tiču vremenskih prilika u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

06:52

Dva nova upozorenja RHMZ: Do subote
EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI

Naime, u naredna četiri dana očekuju se visoke temperature na jugu i istoku naše zemlje.

"Na jugu i istoku Srbije danas manji pad maksimalnih temperatura u odnosu na prethodne dane na vrednosti od 32 do 35 stepeni celzijusa, ali se očekuje da već u sredu ponovo pređu 35 stepeni, a u četvrtak lokalno dostignu i 38 stepeni. Na severu i zapadu Srbije maksimalna temperatura biće niža. Upozorenje je za period
od 00.04 sati (3. avgust) do 00.04 časova (7. avgust)", stoji u upozorenju RHMZ-a.

Takođe, ova ustanova je najavila pojavu oblačnosti i lokalnih pljuskova danas na teritoriji Banata.

"Oblačnost koja u Bačkoj uslovljava kišu i lokalne pljuskove u toku jutra premeštaće se ka severu Banata. Najava je za period danas od 6.26 sati do 8.26 časova", navodi se u upozorenju.

Inače, u Srbiji danas će biti pretežno sunčano, na jugu i jugozapadu po podne umereno oblačno, ponegde sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 15 do 21, najviša dnevna od 29 na severu, do 35 stepeni na jugoistoku zemlje.

I u Beogradu pretežno sunčano. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 19, najviša dnevna oko 30 stepeni. Prema prognozi za narednih sedam dana, u sredu pretežno sunčano i toplo, na jugu i istoku i veoma toplo. U četvrtak i petak promenljivo oblačno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Za dane vikenda pretežno sunčano, a zatim nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.
Foto: RHMZ
Foto: RHMZ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: