"Ustav određuje izbore, ne stranci"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas kada bi trebalo da budu održani izbori.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

11:58

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Na konstataciju da je Vučić u ponedeljak tokom sednice međustranačkog dijaloga izjavio da će izbori biti do 3. aprila na međustranačkom dijalogu, on je kazao da to nije rekao.

"Nikada nisam to rekao, gde sam to rekao?", odgovorio je Vučić.

"Ne mogu da ponižavam Srbiju i da stranci vode glavnu reč. Imamo korektan odnos sa evroparlamentarcima. Datum izbora je ustavna obaveza, to nije odluka stranaca ili tajkuna. To je pitanje ustava i zakona", kazao je predsednik tokom obilaska radova na Kliničkom centru i istakao da je sednica međustranačkog dijaloga protekla kroz otvoren i racionalni razgovor.

On je naveo da je vođen pragmatičan dijalog i naveo da su saslušali primedbe predstavnika opozicije i da su neke uvažene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: