Vučić: Nije bio FBI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da FBI nije imao veze sa hapšenjem Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

12:05

Vučić: Nije bio FBI
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

On je potvrdio da se pre dva dana čuo sa nekadašnjim ministrom unuturašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

"Čuo sam se sa Stefanovićem i pitao kakvu ulogu je imao FBI u slučaju Belivuk. Rekao je da nije imao nikakve veze sa slučajem Belivuk, već je bila uopštena saradnja", kazao je Vučić.

Kako je pojasnio, akciju hapšenja i prikupljanja dokaza sproveli su MUP i BIA.

"Prve fotografije su bile naše fotografije, a kasnije smo imali pomoć stranih sestrinskih evropskih službi", rekao je on.
MUP Srbije
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas kolegijum sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i tom prilikom čestitao svim pripadnicima beogradske policije na tome što su učestvovali u razbijanju zločinačkog klana Belivuka i Miljkovića.

Naglasio je da je hapšenje ove kriminalne grupe isključivo rezultat rada srpskih organa gonjenja, policije, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal i da u razbijanju ove grupe nije učestvovao ni FBI niti bilo koja druga strana.

"Čestitam srpskim pripadnicima policije koji su razbili klan Belivuk-Miljković. FBI nije učestvovao u razbijanju ove bande i neću dozvoliti da se rad srpske policije potcenjuje. Srbija vam je sa pravom zahvalna", poručio je ministar Vulin.

Kolegijumu je prisustvovao i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, koji se takođe zahvalio svim pripadnicima beogradske policije na hrabrosti koju su pokazali prilikom razbijanja klana Belivuka i Miljkovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: