Buknuo veliki požar i kod Šibenika

Veliki požar izbio je po podne i kod Miljevaca na području Šibensko-kninske županije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.08.2021.

18:37

Buknuo veliki požar i kod Šibenika
EPA-EFE/DAMIANIDIS LEFTERIS

To se dogodilo nakon što je na području Segeta Gornjeg kod Trogira veliki požar izazvao probleme i na splitskom aerodromu, koji je bio zatvoren za sletanje oko sat vremena.

Kako javlja Dalmacija danas, gori u selu Drinovci, a vatra je zahvatila borovu šumu. Sa područja Segeta nad Miljevce su premeštana dva kanadera.

Požar koji je ranije danas buknuo u Segetu Gornjem u zaleđu Trogira širi se prema istoku i severu, a oko sat vremena zbog tog požar bila je na snazi mera zaustavljanja sletanja aviona na splitski aerodrom.

Glavni županijski vatrogasni zapovednik Ivan Kovačević saopštio je da su u poslepodnevnim satima pojačane vatrogasne snage koje gase ovaj požar, a na požarištu je angažovano 170 vatrogasaca i 50 vatrogasnih vozila, prenosi Hina.

U gašenju požara učestvuju i dva kanadera i dva er-traktora.

"Prema informacijama kojim raspolažemo, u požaru je izgorela jedna kamp-kućica, ali nije poznato da li je ona bila napuštena na terenu koji je zahvatio požar," kazao je Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: