I Velika Britanija optužuje Iran da je napao izraelski tanker

Velika Britanija se danas pridružila Izraelu u optužbama da je Iran izveo smrtonosni napad na izraelski naftni tanker u vodama u blizini Omana.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.08.2021.

19:27

I Velika Britanija optužuje Iran da je napao izraelski tanker

Time je učinjen dodatni pritisak na Teheran, koji je negirao da je bio umešan u napad.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dominik Rab nazvao je incident "nezakonitim i bezobzirnim napadom" i rekao je da će njegova država i saveznici adekvatno odgovoriti povodom napada na tanker koji se dogodio u četvrtak uveče, preneo je AP.

Incident, u kojem su poginula dva člana posade tankera, prvi je poznati smrtonosni napad u nekoliko godina sporadičnih napada na teretne brodove u regionu.

Iako niko nije preuzeo odgovornost za napad, poznato je da su Iran i iranska milicija znali ranije da koriste takozvane "samoubilačke" dronove u napadima, dodaje AP.

Američka novinska agencija ocenjuje da je premijer Izraela NaftalI Benet otišao korak dalje od Raba, tako što je stao ispred kamere i rekao smireno: "Znamo, ne pitajući za cenu, kako da prenesemo poruku Iranu na naš način".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: