Preminuo Pero Vincetić koji se tereti za ratne zločine u Orašju

Pero Vincetić osumnjičeni za ratne zločine u Orašju nad žrtvama srpske nacionalnosti je preminuo, preneli su bosanski mediji.

Izvor: B92

Nedelja, 01.08.2021.

18:06

Preminuo Pero Vincetić koji se tereti za ratne zločine u Orašju

Kako piše "Avaz", Vincetić je preminuo Zagrebu.

Podsetimo, Tužilaštvo BiH 21. jula ove godine obavešteno je da je u Hrvatskoj, na području Osiječko-baranjske županije, uhapšen Vincetić, tzv. "Konj" (1968.), koji se tereti za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava počinjene nad civilnim žrtavama na području Orašja 1992. i 1993. godine.

Navodi se da je Vincetić, koji koristi identitet Marko Vidović, uhapšen u okviru regionalne saradnje u procesuiranju predmeta ratnih zločina, preneli su sarajevski mediji.

Iz Tužilaštva su, u skladu s Protokolom o saradnji, kolegama u DORH-u ranije predati dokazi za krivično gonjenje osumnjičenog koji je duže vreme nedostupan bh. pravosuđu i, prema operativnim podacima, nalazi se na području Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: