Šmit danas stupa na dužnost visokog predstavnika

Nemački političar Kristijan Šmit danas zvanično stupa na dužnost visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.08.2021.

08:13

Šmit danas stupa na dužnost visokog predstavnika
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Zvanična primopredaja dužnosti između Šmita i odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka biće održana sutra u Sarajevu, gde se nalazi sedište njegove kancelarije.

Šmit je u BiH stigao u petak po podne i odmah je sa porodicom napravio hercegovačku turu, posetivši manastir Tvrdoš kod Trebinja, Blagajsku tekiju i Mostar, gde je posetio i mostarske franjevce.

Šmit je u prvim izjavama poručio da u BiH dolazi kao političar, a ne kao diplomata i da će njegove poruke biti jasne i da je spreman na kvalitetan rad i saradnju sa svima.

U narednim danima se očekuju njegovi susreti sa domaćim zvaničnicima, prvenstveno članovima Predsedništva BiH, kao i predstavnicima nevladinog sektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: