MUP apeluje na motocikliste, za tri dana poginula 4 vozača

MUP Srbije apelovalo je na vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise, ograničenje brzine, da koriste zaštitnu kacigu, kao i ostale elemente zaštite.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.07.2021.

11:24

MUP apeluje na motocikliste, za tri dana poginula 4 vozača
Shutterstock/ M.Moira

Broj poginulih vozača motocikala u julu ove godine najveći je u poslednjih pet godina, a samo u poslednja tri dana poginula su četiri vozača.

"Takođe, apelujemo na vozače drugih motornih vozila da obrate pažnju na motocikliste prilikom preduzimanja radnji u saobraćaju, a naročito prilikom skretanja i uključivanja u saobraćaju", rekao je Dalibor Jovanović iz Uprave saobraćajne policije.

Istakao je da je broj poginulih vozača motocikala u julu ove godine najveći u poslednjih pet godina, prenosi RTS.

"U poslednja tri dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginula su četiri vozača motocikala. Od početka jula ove godine ukupno je nastradalo 11 motociklista, od kojih četiri vozača nisu koristili zaštitnu kacigu. Analize pokazuju da je u saobraćajnim nezgodama sa stradalim motociklistima najčešći uzrok bio gubitak kontrole nad motociklom usled neprilagođene brzine", naglasio je Jovanović.

U prvih šest meseci ove godine vozači motocikala učestvovali su u 690 saobraćajnih nezgoda, od kojih su oni izazvali 301.

Kad je reč o saobraćajnim nezgodama sa poginulim licima, od 22 saobraćajne nezgode, vozači motocikala izazvali su 12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: