Amerika otpušta 182 službenika diplomatskih misija u Rusiji

Zbog zabrane zapošljavanja stranih radnika, Sjedinjene Američke Države primorane su da otpuste 182 lokalna službenika američkih diplomatskih misija.

Izvor: Sputnik
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ AntonMatyukha
Ilustracija: Depositphotos/ AntonMatyukha

"Te neugodne mere ozbiljno će se odraziti na rad naših misija, što potencijalno uključuje i bezbednost naših službenika, kao i mogućnosti za diplomatske kontakte sa ruskim vlastima", rekao je šef američke diplomatije.

Uprkos ograničenjima, Vašington teži predvidljivim i stabilnim odnosima sa Moskvom, poručio je Blinken. "Iako žalimo zbog postupaka vlade Rusije koji su nas primorali da smanjimo naše usluge i operacije, SAD nastavljaju da teže predvidljivim i stabilnim odnosima sa Rusijom", rekao je Blinken, prenela je pres-služba Stejt departmenta. Podsetimo, kao odgovor na sankcije Rusija je unela SAD na spisak neprijateljskih zemalja i zabranila američkim diplomatskim predstavništvima zapošljavanje Rusa i građana trećih zemalja. Do 1. avgusta ambasada SAD u Rusiji bi trebalo da uskladi broj svog osoblja sa novim zahtevima. Kako je rekao ambasador SAD u Rusiji Džon Salivan američka ambasada od 1. avgusta neće moći da pruža konzularne usluge u punom obimu zbog zahteva ruske strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 468 idi na stranu