Grčke vlasti upozorile: "Smanjite kretanje - rizik je veliki"

Grčke vlasti upozorile su danas građane da izbegavaju nepotrebno kretanje, dodajući i da postoji veliki rizik od šumskih požara zbog "opasnog" toplotnog talasa.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.07.2021.

14:12

Grčke vlasti upozorile:
Tanjug/AP Photo

Kako se očekuje, toplotni talas će dostići vrhunac sledeće nedelje.

Temperature su poslednjih dana u velikom delu Grčke bile visoke, a očekuje se da će sledećeg ponedeljka i utorka dostići 44 stepena Celzijusova, saopštila je grčka Nacionalna meteorološka služba, a prenosi agencija Rojters.

Susednu Tursku su ove nedelje pogodili požari u kojima su četiri osobe stradale.

"Narednih dana dolazi težak vremenski fenomen sa izuzetno visokim temperaturama i višednevnim toplotnim talasom", rekao je novinarima grčki ministar za zaštitu građana Mihalis Hrizohoidis, pozivajući istovremeno sve građane da pokažu najveći stepen odgovornosti i saradnje.

Šef meteorološke službe Teodoros Kolidas je rekao da je ovaj toplotni talas okarakterisan kao "opasan" jer se očekuje da će trajati nekoliko dana - barem do sledećeg petka, a vrhunac će dostići u ponedeljak i utorak.

Vatrogasci u Grčkoj su u poslednja 24 sata suzbili više od 40 požara, saopštila je grčka vatrogasna služba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: