Požar u Antaliji pod kontrolom; turisti iz Srbije nisu tražili pomoć od Ambasade

Požar u Antaliji je pod kontrolom i nema daljeg širenja, ni opasnosti za građane Srbije, rekao je ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković.

Izvor: RTS

Petak, 30.07.2021.

12:44

Požar u Antaliji pod kontrolom; turisti iz Srbije nisu tražili pomoć od Ambasade
Tanjug/Arif Kaplan/IHA via AP

Zoran Marković je izjavio, povodom požara koji su zahvatili Antaliju, da se turisti iz Srbije do sada nisu obraćali Ambasadi za pomoć.

"Ta pomoć bi se sastojala od toga da im se u slučaju evakuacije ili napuštanja hotela izrade putni listovi istog dana i omogućilo da se na najbezbedniji način vrate u zemlju", rekao je Marković.

Što se tiče generalne situacije, u Turskoj su, kaže Marković, nastradale četiri osobe i to uglavnom stara lica koja nisu mogla da se evakuišu na vreme ili su pokušavali da zaštite svoju imovinu, dok je oko 180 osoba povređeno.

"Ono što unosi dodatnu paniku među naše turiste i građane koji se nalaze u ovim regijama je to što duva jak vetar koji nosi oblake dima i pepela prema turističkim naseljima, što nikako ne može biti prijatno", naveo je Marković i dodao da se radi na tome i da je već do jutros trebalo da bude lokalizovan požar u Bodrumu.

Marković kaže da je u kontaktu sa turističkim agencijama dobio informaciju da je vrlo malo naših turista zatražilo da bude premešteno iz hotela u kojima su inicijalno bili smešteni.

"To je nekoliko porodica, a većina je tražila da se vrati u hotele u kojima su bili smešteni. Spremne su i nove turističke ture od 1. avgusta tako da očekujem da je ovo samo jedna turistička epizoda", naveo je Marković.

Marković je rekao da su agencije sa svojim vodičima na terenu preduzele sve kako bi se turisti koji su privremeno bili izmešteni iz svojih hotela zbrinuli na odgovarajući način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: